Farm to table

Streekproducten zijn er in alle soorten en maten. Bij De Farmasie zijn die producten buitengewoon echt. In samenwerking met Groentegeweld uit Weelde komen bijna alle groenten rechtstreeks van de lokale boer. Farm to table in zijn puurste zin.

Lokale producten op uw bord

Voedsel dat niet de halve wereld over hoeft te reizen, vermindert de uitstoot van CO2. Maar het is ook een fijn idee om alleen van lokale leveranciers te kopen en hen daarmee financieel te steunen. Daar plukt ook nog eens de lokale economie de vruchten van.

versheid primeert

Steeds meer mensen willen daarom weten waar hun voedsel precies vandaan komt én alleen producten eten die in het seizoen zijn. De Farmasie werkt samen met tal van lokale producenten en gaat zijn groenten zelfs plukken bij Groentegeweld in Weelde.

Meet the team


In De Farmasie is het fijn vertoeven, met chef Lode aan het fornuis.
Lode is een kei in de keuken en leerde de knepen van het vak onder andere in Het Hof van Cleve en De Pastorie. Zijn gerechten zijn herkenbaar voor de klanten, met eerbied voor het lokale- puur krachtig en eenvoudig.
Ondertussen zal het al 13 jaar zijn dat Lode hier in de keuken staat.

Zijn vrouw Stephanie steekt voornamelijk achter de schermen een handje toe, maar zal je af en toe ook wel eens aan het werk zien in de zaal. 

Het jonge zaalteam zorgt voor een warme en relaxte sfeer, om het de gasten zo aangenaam mogelijk te maken. Met een slogan als ‘food is memories’ weet je wel hoe laat het is: met de farmasie wensen ze een plek te creëren waar je je goed mag voelen, in goed gezelschap kan komen tafelen en genieten van een goed glas…

Wilt u proeven van al deze verse ingrediënten?